Edwin van der Sar

Edwin van der Sar: ‘Erik blijft trainer, ik blijf directeur’

Na de nederlaag tegen PSV afgelopen zondag was Ajax definitief uitgespeeld in de titelrace. Edwin van der Sar kwam direct onder vuur te liggen, evenals Erik ten Hag. De algemeen directeur reageert tegenover de NOS. “Het is vervelend dat je vier jaar geen kampioen wordt, dat zijn rotte periodes voor ons, de spelers en met name de supporters. Het is zeker pijnlijk, want we hebben grote ambities met de club.”

Ajax heeft veel geld op de bank en wordt toch vaak geroemd om een sterke selectie. “Goede spelers maken niet altijd een winnend team, en dat heb je wel nodig om uiteindelijk bovenaan te staan. Daar heb je een coach voor, maar ook spelers om te zorgen dat het met elkaar klikt. Met Erik is het niet gelukt om de aansluiting te vinden bij PSV die we hadden willen hebben en dat is pijnlijk.” Toch houdt hij vertrouwen in Ten Hag, en wil hij zelf niet van wijken weten. “Erik blijft trainer van Ajax en ik blijf gewoon directeur van Ajax.”

In januari vertelde Van de Sar dat hij zijn lot zou verbinden aan de progressie die er onder Ten Hag moest worden getoond. Gezien het gat met PSV groter is geworden en het spel niet beter is geworden, zou opstappen een logisch vervolg zijn. Van der Sar vindt van niet. “Die uitspraak is een beetje uit het verband gerukt. Op dat moment vond ik het rijkelijk veel dat we een derde trainer hadden aangesteld in 14 maanden qua stabiliteit en rust. We wilden wel progressie zien, maar dit hing niet vast aan het kampioenschap, maar een periode om met elkaar te werken aan de ontwikkeling van de speelstijl en het proces. We zijn daar dagelijks mee bezig, maar het moet zeker beter.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.