Edwin van der Sar: ‘We horen thuis in de CL’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 18 mei 2016 10:12 – Bron: Voetbal International

1377555704

Edwin van der Sar hoopt dat Ajax komende zomer een gooi kan doen naar plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers moeten eerst de derde voorronde overleven, waarin het ploegen als AS Monaco, Steaua Boekarest en Young Boys kan loten. Daarna zal het moeten afrekenen met bijvoorbeeld Borussia M’Gladbach, AS Roma of Fenerbahçe. “We vinden allemaal dat Ajax in de Champions League thuishoort. Nu moeten we opnieuw de voorronde in, helaas”, zegt hij in gesprek met Voetbal International.

De directeur doet dit herinneren aan vorig jaar. “De afgelopen jaren hebben we in Europa absoluut ondermaats gepresteerd. Dat is frustrerend. Vooral de uitschakeling door Rapid Wien in de voorronde van de Champions League was een enorme klap. Ik zie nóg voor me hoe tijdens de rust in Wenen, bij een 2-0 voorsprong, om me heen op de tribune de duimpjes omhoog gingen. Zo van: Dat zit wel goed. Het werd alsnog 2-2 en in Amsterdam verloren we zelfs. Die klap dreunde lang na bij iedereen.”

De kunst is voor Ajax om de selectie bij elkaar te houden. “De meest succesvolle ploegen in Europa zijn al een tijdje bij elkaar. Daar zie je een mix van ervaring, hardheid, gogme en talent. Zodra een dergelijke ploeg op elkaar is ingespeeld, komen de resultaten. Bij Ajax hebben we dit seizoen de meerwaarde van Nemanja Gudelj gezien. Hij begon wat onwennig, maar vanaf het moment dat Nemanja in zijn kracht kon voetballen kwamen zijn specifieke kwaliteiten naar boven. En kijk naar de stabiliteit van spelers als Jasper Cillessen, Joël Veltman en Davy Klaassen. Naar dat niveau kunnen de wat jongere spelers óók toegroeien als ze blijven. Het streven is dus om de belangrijke spelers binnenboord te houden. Met waar mogelijk een versterking.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.