Dennis Bergkamp

“Een maand geleden werd nog het contract met Bergkamp verlengd”

Chef sport Jaap de Groot van De Telegraaf heeft in zijn column uitgehaald naar hoe Ajax Dennis Bergkamp heeft behandeld. De assistent-trainer en ‘cultuurbewaker’ werd door Marc Overmars en Edwin van der Sar op non-actief gezet. Volgens de journalist gaat dit in tegen de idealen van Johan Cruijff. In plek van eenheid is er sprake van tweespalt tussen de Ajacieden.

“Vanuit dat idealisme van Cruijff had Dennis Bergkamp nooit op non-actief gesteld of ontslagen mogen worden. Los daarvan, je doet het een clubicoon niet aan. Als je als club klasse wil uitstralen, dan zorg je dat het zover niet komt. Had desnoods Bergkamp proberen te overtuigen dat hij de eer aan zichzelf hield, maar overval hem niet met een zakelijke mededeling dat hij kan afreizen”, schrijft De Groot.

Daarna is De Groot ook kritisch over de andere clubiconen Edwin van der Sar als Marc Overmars. “Het was nota bene Marc Overmars die de boodschap overbracht, terwijl directeur Edwin van der Sar naast hem zat. Twee strijders van het begin, die beter hadden moeten weten. Het is een veeg teken dat ze daar geen blijk van hebben gegeven.”

De Groot plaatst ook vraagtekens waarom Bergkamp onlangs nog een contractverlenging kreeg. “Hoe kan hij dan een paar weken later worden ontslagen?” Het afwikkelen van de contracten kan nog een moeilijke en kostbare zaak worden, volgens de vroegere ‘ghostwriter van Cruijff: ”Daar komen de afkoopsommen voor Hennie Spijkerman, Keizer en Bergkamp nog bovenop. Vooral die van Bergkamp wordt juridisch interessant, juist vanwege de recente contractverlenging. Hem ’onvoldoende functioneren’ aanwrijven wordt ingewikkeld, want waarom zouden beide partijen dan een maand geleden besloten hebben om langer met elkaar door te gaan?”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.