Ajax Logo

Eerste aankoop nieuwe seizoen: Antony voor recordbedrag naar Ajax

Ajax heeft zijn eerste grote aankoop voor het komende seizoen binnen. Ajax bereikte met Sao Paulo een akkoord over de transfer van Antony (Matheus dos Santos), meldt De Telegraaf. De Amsterdamse club betaalt het hoogste bedrag ooit voor een aankoop: een bedrag van maximaal 28,8 miljoen euro.

De 19-jarige Braziliaanse jeugdinternational zal in de hoofdstad een contract voor vijf jaar tekenen. Ajax probeerde in de winterse transferperiode de aanvaller al naar Nederland te halen, maar het toenmalige bod van 20 miljoen euro vast en 5 miljoen variabel werd door de Braziliaanse club geweigerd. Ajax betaalt nu ruim 20 miljoen euro vast. De rest van het geld wordt in bonussen uitgekeerd.

Ajax troeft onder andere Borussia Dortmund, RB Leipzig en enkele Spaanse clubs af om de handtekening van Antony. De vrees bestond even dat het Richarlison-scenario om de hoek zou kijken, maar dat bleef directeur spelersbeleid Marc Overmars nu bespaard. Ajax en de speler zelf zijn al op hoofdlijnen akkoord over een contract. Zodra Antony is gekeurd kan de transfer officieel wereldkundig worden gemaakt.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.