Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 15 november 2015 10:06 – Bron: Ajax.nl

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagavond voor het eerst dit seizoen een wedstrijd verloren. In Hengelo werd het 3-2 voor landskampioen FC Twente. Desiree van Lunteren en Merel van Dongen waren namens Ajax trefzeker.

Na een vrije week ging Ajax met goede moed naar Hengelo. Bij winst zou de ploeg van Ed Engelkes nog verder afstand nemen op nummer twee FC Twente. Halverwege de wedstrijd leek het erop dat de ploeg de doelstelling ging halen. In de 42e minuut zette Van Lunteren middels een afstandsschot de ploeg op een 0-1 voorsprong. Lang kon Ajax echter niet van de voorsprong genieten want direct na rust kwam de thuisploeg alweer op gelijke hoogte.

Met nog twintig minuten te spelen nam FC Twente definitief afstand van Ajax. In drie minuten tijd scoorde de thuisploeg twee keer. Ajax bleef jagen op nog een doelpunt maar de meegereisde toeschouwers moesten hier lang op wachten. Pas vier minuten voor tijd wist Van Dongen de spanning terug te brengen door de 3-2 binnen te koppen.

Opstelling Ajax: Sarasola, Van der Most, Koster, Van Dongen, Van der Linden, Middag (78. Zeeman), Van Lunteren, Kaagman (66. Van de Bighelaar), Versteegt, Bakker (73. Pieëte), De Ridder.