Erik ten Hag persconferentie

Eigenaar FC Utrecht: “Verrast dat hij zo happig was om naar Ajax te gaan”

Frans van Seumeren, de eigenaar van FC Utrecht, vindt Erik ten Hag een vakman, maar plaatst wel zijn vraagtekens bij het vertrek van de trainer naar Ajax. De Twentenaar verliet afgelopen winter de club uit de Domstad.

“Erik is de beste trainer die we hebben gehad bij FC Utrecht. Voor mij persoonlijk staat dat buiten kijf, maar het heeft me wel verrast dat hij zo happig was om naar Ajax te gaan. Enerzijds omdat hij hier volop bezig was met een proces, zoals hij dat zelf noemde, en anderzijds dat hij niet het geduld kon opbrengen om te wachten tot het einde van het seizoen. We zijn op een goede manier uit elkaar gaan, maar het is wel een voorbeeld van hoe het eraan toe gaat in de voetballerij”, aldus de 67-jarige middenmoter uit de Quote 500.

“Iemand die in het bedrijfsleven op een vergelijkbare positie zou zitten als Erik bij FC Utrecht, die zou er toch wat langer over nadenken voordat hij weg zou gaan. Dat gebrek aan loyaliteit in de voetbalwereld is een van de grote dingen waarin ik me in het begin heb vergist. Dat is echt een denkfout geweest. Loyaliteit bestaat niet in de voetbalwereld. Ik vind het jammer, juist omdat het voor mijzelf een van de drijfveren is in het leven. Samen iets opbouwen. Loyaliteit staat voor mij altijd voorop. Bij een bedrijf als Mammoet, waarbij je wereldwijd werkt in de moeilijkste omstandigheden en je niet op een uurtje hoeft te kijken, omdat het gaat om samen een bijzondere prestatie neerzetten, is dat heel anders. Als je dan in de voetbalwereld komt, schrik je jezelf dood”, aldus Van Seumeren in een interview met De Telegraaf.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.