Eindelijk Johan Cruijff Arena: “Zo blijft Johan bij Ajax”

Sinds gisteren is de kogel door de kerk: de Amsterdam Arena wordt de Johan Cruijff Arena. Mister Ajax Sjaak Swart is er, net als 99 procent van de Ajax-fans, zeer content mee dat dit vanaf het volgende seizoen een feit is.

“Dit is fantastisch, hartstikke goed. Johan heeft zoveel miljoenen mensen laten genieten van het voetbal. Hij was de beste en verdient dit als geen ander. Toen we werden overvallen door het verschrikkelijke nieuws over zijn overlijden, kwamen er steunbetuigingen vanuit alle landen ter wereld. Dat zei alles en daarom gun ik hem de Johan Cruijff ArenA van harte”, vertelt Swart tegen De Telegraaf.

Ook luchthaven Schiphol werd even als optie gezien om te vernoemen naar Cruijff, maar Swart vindt de Johan Cruijff Arena beter. “Zo blijft Johan bij Ajax. Op Schiphol zie je ’ze’ wegvliegen, in de ArenA zie je lekker voetbal”, aldus Swart. Klaas-Jan Huntelaar is er ook blij mee. “Voor Ajax, voor de familie. Het is meer dan terecht dat hij zo wordt geëerd. Het heeft even geduurd, maar er zijn veel dingen die geregeld moeten worden. Uiteindelijk is iedereen tevreden, denk ik”, aldus de 34-jarige spits.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.