Carel Eiting

Eiting: “Vooral die eerste goal moet eerder vallen”

Carel Eiting stond in de beide wedstrijden tegen Sturm Graz in de basis. Waar gisteren Donny van de Beek op de bank moest plaatsnemen bleef de 20-jarige Ajacied in de basis staan. Eiting lijkt dit seizoen aan meer wedstrijden toe te komen dan vorig seizoen. Toen kwam hij tot 4 wedstrijden en 140 minuten in de Eredivisie.

“We waren vanavond alert en scherp, want het was nog niet gespeeld”, zegt Eiting in gesprek met Voetbal Inside. “We wisten wel dat als we hier zelf goed speelden, dat we er dan met een overwinning vandoor gingen. Of ze ons mee of tegen zijn gevallen? Zo bekijk ik het eigenlijk niet. Ik kijk gewoon puur naar onszelf. We hebben thuis goed gespeeld en hier hebben we bij vlagen ook goede dingen laten zien. Uiteindelijk zeggen de goals ook genoeg over de verhoudingen tussen de twee teams.”

De jeugdinternational ziet nog wel verbeterpunten. “Vooral die eerste goal moet eerder vallen. Die viel in de negenendertigste minuut, dus die moet eerder. Dat is wel iets waar we aan kunnen werken, dat die eerste goal sneller valt of dat de eerste kans erin gaat.”

Eiting denkt wel dat de sfeer bij Ajax goed is. “Ik heb natuurlijk vorig jaar wat minder op het veld gestaan. Ik kan het dit jaar wat meer zien. Ik denk dat er een goede spirit heerst. Het is gewoon zaak om dat elke week vol te houden, want als het volgende week niet zo is, dan spreken we weer dat het niet goed is.”

De middenvelder zelf is redelijk tevreden met zijn prestaties tegen Sturm Graz. “Als je twee keer Europees start, dan heb je inderdaad het gevoel dat je stappen maakt. Maar we hebben een hele brede en goede selectie, dus het blijft voor mij zaak om elke dag keihard te werken en te knokken voor mijn plek. Ik heb absoluut een stapje gezet, maar ik moet volgende week weer laten zien op de training dat ik er wil staan dinsdag en dan is het weer aan de trainer.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.