Carel Eiting

Eiting: “Ik zit er niet ver vandaan, maar ik moet nog wel even de laatste stap zetten”

Carel Eiting scoorde gisteravond tegen RKC Waalwijk (1-1) zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen. De 19-jarige middenvelder is goed aan het Jupiler League-seizoen begonnen en hij hoopt op meer.

“Ik ben niet de trainer van Ajax 1 en ook niet van Jong Ajax”, zegt de Ajacied tegen FOX Sports. “Ik denk dat ik goed bezig ben en dat het goed gaat. Je moet je hele leven goed blijven spelen. Dan zie ik wel waar de kansen gaan komen. In de voetbalwereld kan het in een uur veranderen. Voorlopig richt ik me op Jong Ajax, maar ik ben honderd procent fit om ergens anders te spelen, als je begrijpt wat ik bedoel. Je traint elke dag met de jongens en zit met ze in de kleedkamer. Ik zit er niet ver vandaan, maar ik moet nog wel even de laatste stap zetten. Daar doe ik iedere dag keihard m’n best voor”, aldus de jeugdinternational

Ajax speelt door het missen van Europees voetbal minder wedstrijden. Nu lijkt hij minder kans op speeltijd bij Ajax 1 te hebben. “Als jij goed speelt, dwing je minuten af. Zo simpel is het. Of je nou veertig, vijftig, zestig of tachtig wedstrijden per jaar speelt. Als je niet goed genoeg bent, kom je niet aan je minuten. Je moet altijd naar jezelf kijken. Daarom richt ik me op mezelf en kijk ik niet naar het aantal wedstrijden. Ik moet beter worden”, zo besluit Eiting die al sinds 2007 het Ajax-shirt draagt.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

 

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.