El Ghazi: “Bij Ajax was ik een kind”

Het is bijna een jaar geleden dat Anwar El Ghazi vertrok bij Ajax. De rechtsbuiten speelt nu bij de Franse laagvlieger Lille OSC. De 22-jarige ex-Ajacied heeft bij zijn huidige club ook niet altijd een basisplaats, maar volgens eigen zeggen is dat goed voor zijn ontwikkeling als voetballer.

“We moeten hier negentig minuten lang vechten. Bij Ajax was ik een kind, hier probeer ik een man te worden. Mijn spel ontwikkelt zich. Daar werk ik aan, want deze competitie is zwaar”, zegt El Ghazi in gesprek met L’Équipe. Van Franck Passi, zijn voormalige trainer bij Lille, kreeg hij de opdracht om meer mee te verdedigen: “Ik gaf niet altijd de volle honderd procent en daar heb ik aan gewerkt. Marcelo Bielsa (de huidige trainer van Lille, red.) zegt dat ik nog agressiever moet verdedigen, maar dat hij wel verbetering ziet.”

El Ghazi is nog niet content met zijn huidige niveau: “Ik ben niet tevreden. Ik investeer veel in mezelf en werk hard aan mijn effectiviteit.” El Ghazi werd in zijn tijd bij Ajax vaak in verband gebracht met buitenlandse topclubs zoals onder andere AC Milan, maar die tijd is voorbij: “Ik geloof niet dat er veel teams interesse in mij tonen. Mijn statistieken zijn niet goed. Als ik in de spiegel kijk, denk ik dat een vertrek deze winter onmogelijk is.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
L’Équipe

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.