El Ghazi: ‘Je moet altijd harder werken dan de rest’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 03 augustus 2015 10:03 – Bron: De Volkskrant

Anwar El Ghazi wil dit seizoen een grote stap maken in zijn ontwikkeling. In gesprek met De Volkskrant gaat hij daar uitgebreid op in. “Als ik mezelf terugzie, dan denk ik: waar ben ik mee bezig? Ik kan meer doen in het verdedigen, in het druk zetten naar voren. Maar ik zie soms ook een zelfverzekerde rechtsbuiten van 1 meter 88 die zijn mannetje opzoekt. Dan denk je: nu gaat er wat gebeuren. Ik probeer er altijd wat van te maken als ik de bal heb. Ik heb liever dat ik over mijn voeten struikel als ik een actie maak dan dat ik niks doe. Nooit geschoten is altijd mis.”

Dat Ajax-fans altijd hoge verwachtingen hebben van El Ghazi, vindt hij niet erg. “Want dat doe ik van mezelf ook. Vanaf nu gaat het erom de stap te maken van talent naar volwassen speler. Het komt erop neer dat je altijd harder moet werken dan de rest. Dat je gedisciplineerd moet zijn, op je eten moet letten, op tijd naar bed moet. Dan ben je al een heel eind.” Op zijn eten letten kon niet tijdens de Ramadan. “Natuurlijk weet ik dat het niet goed voor me is, maar mijn geloof staat boven alles. Ajax respecteert dat ook. Daarvoor ga ik ze terugbetalen op het veld.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.