Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 05 november 2016 10:12 – Bron: Ajaxinside.nl

Jong Ajax weet weer wat winnen is. In de Amsterdam ArenA werd NAC Breda met 2-1 aan de kant geschoven. Anwar El Ghazi, die zijn debuut maakte voor de beloften, schoot kort voor rust de openingstreffer binnen. In de tweede helft, die van beide kanten erg matig was, maakte Matthijs de Ligt er uit een corner 2-0 van. Dessers deed nog wat terug namens de ploeg uit Breda, maar verder kwamen ze niet. De overwinning zorgt ervoor dat de ploeg van Keizer naar de vijfde plek in de Jupiler League klimt.

Eerder deze week werd El Ghazi na een aanvaring met Bosz voor een maand verbannen naar het tweede en dus kon Keizer hier dankbaar gebruik van maken. Met de buitenspeler in de basis creëerde de thuisploeg voldoende kansen. Clement, Nouri, Cerny en El Ghazi namen het doel onder vuur, maar zonder succes. Kort na het uitvallen van Vaclav Cerny, die last had van lichte hamstringklachten, was het wel raak. Pelle Clement legde de bal netjes terug en hij stelde El Ghazi in staat om een doelpunt te laten noteren.

De tweede helft was geen schim van de eerste. Nouri bleef in de rust achter in de kleedkamer en dit was goed terug te zien. Het schortte de Amsterdamse beloften voornamelijk aan creativiteit. Toch werd de marge na ruim een uur spelen verdubbeld. Een corner werd bij de tweede paal binnen gekopt door De Ligt, die tijdens zijn kopbal een hoofdwond opliep. Uit één van de spaarzame Bredase aanvallen werd toch de aansluitingstreffer gemaakt. Dessers kreeg de bal goed mee, hield goed het overzicht en schoof beheerst de bal achter Leeuwenburgh. Ajax hield het laatste kwartier goed stand en behield de drie punten zo in de Amsterdam ArenA.

Opstelling Jong Ajax: Leeuwenburgh; Mazraoui, De Ligt, Lartey Sanniez, Dankerlui; Eiting, De Jong, Nouri (46. Zeefuik); El Ghazi (81. Dekker), Clement, Cerny (40. Van de Beek)