El Ghazi: ‘Ronaldo adviseerde mij Nederland te kiezen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 25 september 2015 16:06 – Bron: Ajax.nl

1443082431

Anwar El Ghazi werd vrijdag voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Elftal. De buitenspeler van Ajax kon nog voor Marokko kiezen, maar na goed te hebben nagedacht viel zijn keuze op Oranje. “Ik heb er goed over nagedacht en ben er al sinds lange tijd over uit. Mijn ouders, mijn familie, mijn persoonlijke trainer en ook Cristiano Ronaldo adviseerden mij. Ik heb alles in mijn keuze meegenomen.”

El Ghazi ontmoette Ronaldo enige tijd geleden en sprak over zijn interlandcarrière. “Hij vroeg hoe ik er voor stond om voor Nederland te kiezen. Hij zei dat als hij mij was, dat hij dan voor Nederland zou kiezen. Hij zei dat ik het wel zelf moest beslissen en dat mensen altijd een mening hebben. Kies je voor Nederland dan zeggen de Marokkanen dat ik geen echte Marokkaan ben, kies je voor Marokko dan zeggen de Nederlanders ‘hé, je bent hier toch geboren en getogen, wat is dat nou?’.”

De keuze is dus op Nederland gevallen. “Ik ben hartstikke blij dat ik ben geselecteerd voor de voorselectie. Dat is al een eer. Ik doe m’n uiterste best. Wie weet of ik in de definitieve selectie kom.” En als dat gebeurt? Gaat de Ajacied dan al een belangrijke rol spelen voor plaatsing voor het EK? “Ik ga in elk geval mijn uiterste best doen. Ik ga alles geven voor het land, want ik ben hier geboren en getogen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.