Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 27 oktober 2010 21:04 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft woensdagavond de drie punten in Amsterdam weten te houden door met 3-1 te winnen van Heerenveen. Mounir El Hamdaoui maakte met een prachtige lob de 1-0 en maakte fraai uit een volley met zijn binnenkant schoen de 2-1. De beslissing viel in de 84e minuut nadat Vurnon Anita de 3-1 binnen schoot. Bas Dost maakte de enige goal van de Friezen.

Luis Suárez scoorde vanavond niet, maar bij de Uruguayaan stond vooral het aluminium in de weg.

El Hamdaoui opende in de 11e minuut de score met een fantastische stift over keeper Kevin Stuhr-Ellegaard. In de 24e minuut kwam sc Heerenveen op gelijke hoogte. Dost scoorde na zwak ingrijpen van Maarten Stekelenburg en André Ooijer: 1-1. In de omschakeling was sc Heerenveen een aantal keer gevaarlijk, maar Ajax hield een veldoverwicht. De doelman van de Friezen verrichte een aantal goede reddingen tot aan de rust, waardoor de ploegen op gelijke hoogte de rust in gingen. Luis Suárez had toen overigens al een keer de lat geraakt.

Net na rust maakte El Hamdaoui zijn tweede wereldgoal: een volley. De spits schoot, een door Heerenveen slecht verwerkte voorzet, met de binnenkant van zijn voet uit de lucht in de verre kruising.

Ajax bleef op zoek naar een grotere voorsprong, maar voornamelijk Suárez hielp een aantal kansen om zeep. Tien minuten voor tijd schoot eerst Vurnon Anita de bal op de lat, waarna Suárez dat in de rebound nog eens over deed; het zat de Uruguayaan ook niet mee.

In de 83e minuut was het alsnog raak. Vurnon Anita veroverde de bal net voor de middenlijn en na een rush van 50 meter passeerde hij de keeper van sc Heerenveen. Dat bepaalde de eindstand op een verdiende 3-1.  

Reageren op dit bericht