Dit heb ik aan zien komen, zijn ego is groter dan het belang van de club.

Toch hoop ik dat we hem kunnen behouden, met het oog op een vertrek van Suarez.. Het blijft een technisch erg begaafde speler, alleen geen echte 9 voor Ajax.

Als hij zich niet naar de trainer kan schikken dan moet hij echter gewoon voor 10 mil naar Marseille verkassen in de winterstop en dan wens ik hem daar veel succes.

Onderstaande citaat van van Gaal legt de situatie heel aardig uit:

Van Gaal: “Heb El Hamdaoui niet veranderd”

Niet Mounir El Hamdaoui zelf, maar zijn omgeving is door Louis van Gaal veranderd. Volgens de ex-coach van AZ is dat de reden geweest voor het topseizoen van de spits in Alkmaarse dienst.

De nieuwe trainer van Bayern München heeft een duidelijke visie. Daarin heeft Van Gaal altijd veel aandacht voor ‘de totale mens’. “Heel veel mensen zeggen: Van Gaal heeft El Hamdaoui veranderd. Daarom is Mounir bij AZ gaan presteren”, zegt de oefenmeester in AD/Sportwereld.

“Maar El Hamdaoui heb ik juist níet veranderd, wel zijn omgeving”, legt Van Gaal zijn werkwijze uit. “We hebben ervoor gezorgd dat zijn medespelers El Hamdaoui zijn gaan accepteren zoals hij is.”

Die onderlinge acceptatie heeft er volgens Van Gaal voor gezorgd dat El Hamdaoui zijn beste seizoen ooit speelde. De topschutter was goed voor 23 treffers en werd met AZ kampioen van Nederland.

“Die jongen heeft een aantal negatieve aspecten, maar hij bezit ook bepaalde kwaliteiten die de teamprestatie op een hoger niveau brengen. De kunst is om zo iemand zijn gang te laten gaan, terwijl anderen accepteren dat hij is wie hij is”, aldus de nieuwe trainer van Mark van Bommel in Beieren.

En daar ligt het probleem, Ajax kan en wil (en moet dat ook niet willen) het systeem niet aanpassen aan Mounir maar verwacht dat Mounir zich aanpast aan het systeem. Het is gewoon een speler die absoluut niet taak-bewust is in het veld. FdB heeft dat al aardig gezien en beseft (gelukkig) dat je niet met twee spelers voorin kunt spelen die je alle vrijheid geeft. En dus kunnen Suarez en El ham niet samen spelen. Suarez is de laatste jaren gelukkig steeds taak-bewuster geworden, erg mooi hoe hij antwoordde toen een verslaggever na Milan – Ajax zei dat het was opgevallen dat Suarez zo veel mee verdedigde ‘Ja dat moet van deze trainer’.
 
[Bewerkt door Ares op 22-12-2010 om 14:37]

Reageren op dit bericht