Waar Eljero Elia eerder kritiek had op FC Twente-voorzitter Joop Munsterman, is nu Danny Blind de gebeten hond. “Danny Blind heeft in een gesprek aangegeven me graag naar Ajax te willen halen, maar dat bleken loze woorden”, aldus Elia tegenover De Telegraaf. “Blijkbaar wilde Ajax me niet écht. Anders had hij wel meer voor me geboden dan die acht miljoen euro.”

De clubleiding van Ajax zou het verzoek gedaan hebben om een transfer te forceren. “Ajax zei op een gegeven moment: ga een transfer forceren. Maar waarom? Het verzoek was vergeefs. Ik had en heb een goede verstandhouding met Joop Munsterman en wilde een waardig afscheid. Dat het tussen Ajax en FC Twente sinds de transfer van Rob Wielaert water en vuur is, is toch niet mijn probleem? Toen Ajax me vroeg dwars te liggen, wist ik dat ik daar niet heen zou gaan.”

Elia verkast nu van FC Twente naar HSV en tekent een contract voor vijf seizoenen.  

Grappige knul, die Elia. Laat hem eerst maar eens wat spieren gaan kweken. Van die wurmen, die door de eerste de beste stevige verdediger worden geplet heb ik bij Ajax door de jaren al veel teveel gezien. Dat wordt dus niks bij HSV, waar de hakkers meedogenloos de technisch oh-zo begaafde buitenspelers met de grond gelijk maken. En dan via Perugia, Mallorca en Burnley af via de trapveldjes van de Engelse tweede divisie. Acht miljoen. Ik moet er nog altijd een aantal levens voor werken, dus mondje dicht, het oefenhok in en doen wat je gezegd wordt, makker.
 
[Bewerkt door Jeroen op 06-07-2009 om 15:34]
Reageren op dit bericht