Geschreven door Ruben Prinsenberg – Uitgave: 13 mei 2010 14:54 – Bron: Voetbalzone

Urby Emanuelson kijkt met veel tevredenheid terug op het afgelopen seizoen. “Qua teamprestatie is dit in de zes jaar dat ik bij het eerste zit het beste dat me is overkomen.” Toch baalt de middenvelder annex aanvaller dat er opnieuw geen landstitel is binnengehaald. “Het knaagt enorm aan me dat ik na zes jaar nog geen landstitel heb gewonnen. Elk seizoen heb ik met goede spelers samen gespeeld.”

Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar, Edgar Davids, Jaap Stam, John Heitinga en Ryan Babel droegen in het verleden het tenue van de hoofdstedelingen. “Niet normaal. Verloren we de titel op één doelpunt. Dat elftal was kwalitatief beter dan het huidige. Ik dacht dat we ervaring zouden missen, maar Maarten (Stekelenburg), Demy (de Zeeuw) en Jan (Vertonghen) zijn in dat gat gesprongen.”

Toch is Emanuelson tevreden wanneer hij terugblikt op het afgelopen seizoen. “De manier waarop we met elkaar bezig zijn is uniek. Eerst wilde iedereen zelf nog scoren of een assist geven. We willen nu dat het team goed speelt, scoort en geen tegengoals krijgt. Elke wedstrijd hadden we een andere uitblinker. Luis (Suárez) liep soms zelfs de rechtsback te assisteren. Zijn passie sloeg over op iedereen.”  

Reageren op dit bericht