Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 10 december 2009 14:24 – Bron: De Pers

Urby Emanuelson zal naar verwachting morgenavond gewoon kunnen starten, als Ajax in de Amsterdam ArenA NEC ontvangt. De middenvelder is zo goed als herstelt van de beuk die hij kreeg tijdens het Europa League-duel tegen FC Timisoara (1-2 winst). “Ik verwacht dat ik kan beginnen”, aldus de Ajacied donderdagmiddag na de training.

Emanuelson zal morgen hoogstwaarschijnlijk zijn oude positie als linksback innemen, aangezien Vurnon Anita geschorst is naar aanleiding van de rode kaart die hij ontving in het uitduel met FC Utrecht, afgelopen zondag. Mitchell Donald vervangt de eveneens geschorste Eyong Enoh. Gabri en Thimothée Atouba zijn nog altijd geblesseerd. Trainer Martin Jol verwacht dat het duo voor de winterstop niet meer in actie komt.

Het Deense talent Christian Eriksen debuteert nog niet in de selectie. De Scandinavische middenvelder laat wekelijks een grote indruk achter op jeugdcomplex De Toekomst, maar krijgt nog geen kans in het eerste van Jol. “Voorlopig geef ik nog de voorkeur aan Ismaïl Aissati en Siem de Jong”, verklaarde de oefenmeester. “Het zou wel kunnen dat Eriksen in de winterstop mee op trainingskamp gaat.”  

Reageren op dit bericht