Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 19 mei 2014 12:24 – Bron: ELF Voetbal

Urby Emanuelson vertrok in 2011 bij Ajax. Zijn periode bij AC Milan kende veel ups en downs. Momenteel krijgt de linkspoot weinig speelminuten en zijn contract in Italië loopt af. Een mooi moment om terug te keren bij Ajax? “Ajax blijft altijd mijn club, dus ik gooi die deur nooit dicht”, aldus de vleugelverdediger in een interview met ELF Voetbal.

De oud-Ajacied kan zijn contract bij Milan wel verlengen, maar hij heeft grote twijfels. “Ik weet nog niet of ik blijf. Er zijn al een aantal gesprekken geweest, maar ik weet nog niet wat ik doe. Er is wel enigszins duidelijkheid, maar het ligt aan mij. Je wilt altijd spelen, maar dit heb ik de laatste tijd niet gedaan. Het team speelt de laatste tijd ook goed, dus dan is het nog lastiger voor me om me er in te vechten.”

De kans dat hij nu al terugkeert bij Ajax lijkt niet groot. Maar Emanuelson sluit zelf niks uit. “Ik weet echter niet waar mijn toekomst ligt. Het WK komt eraan dus veel clubs zullen afwachten, zo wordt het een spannende zomer voor mij. Ik ben transfervrij en we zullen zien of ik volgend jaar hier blijf of ergens anders speel.”