Urby Emanuelson wil gewoon bij Ajax blijven. Het contract van de linkspoot loopt echter nog maar één jaar door. Ajax moet hem daarom verkopen als de club nog geld voor de ex-international wil ontvangen. “Ik ga ervan uit dat de club nog met iets komt”, zegt Emanuelson. “Het wordt er niet makkelijker op als ik niet bijteken, want ik heb nog maar een jaar. Dat sommige supporters op internet tekeergingen toen die eerste gesprekken over contractverlenging op niets uitliepen, vind ik jammer.”

“Ze lezen dingen in de krant, maar weten niet wat er echt gebeurd is”, gaat hij verder. “Dat vind ik best moeilijk. Ik ben en blijf een kind van Ajax.” Het is dus duidelijk; Emanuelson wil graag in Amsterdam blijven. “In het verleden zijn er in die situatie spelers op de bank beland. Ik hoop dus dat we er alsnog uitkomen”, aldus de Ajacied.

De linkerflank speler wil graag met Ajax in de Champions League uitkomen. “Het is mogelijk dat we de voorrondes overleven, maar dan moet iedereen blijven. In de groep leeft dat idee gelukkig erg sterk. Aan mij zal het niet liggen. Ik heb al voor de winterstop gezegd dat ik het liefst nog een jaar wil blijven. Ik denk daar nog steeds hetzelfde over”, besluit hij zijn verhaal.  

Reageren op dit bericht