Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 08 december 2009 14:12 – Bron: Sportweek

Het contract van Urby Emanuelson loopt nog tot 2011, maar de langst zittende Ajacied van de selectie wil voor Ajax zijn contract verlengen. “Ik heb gelezen dat Ajax wil verlengen, dus ik hoop snel dat we rond de tafel gaan”, vertelt de linkspoot. “Over een halfjaar zal het moeilijk worden om bij te tekenen. En dan weet je ook niet wat er gebeurt. Er hebben bij Ajax in het verleden al vaker spelers met een aflopend contract op de bank gezeten. In die onzekerheid heb ik geen trek.”

“Ajax moet aan mij verdienen”, vindt Emaneulson. “Ik zit hier zestien jaar, heb zoveel aan deze club te danken”, aldus de 23-jarige Ajacied. “Dan zou het zonde zijn als ik in 2011, als mijn contract afloopt, gratis de deur uitga. Ik kom in een fase dat het buitenland gaat kriebelen”, besluit de oud-international.  

Wat een lieverd. Hij wil bijtekenen zodat Ajax aan hem verdient als hij weggaat?
Nee, hij wil bijtekenen zodat het zonde is hem niet op te stellen. En als hij dan speelt en een ander team wil hem kopen kan hij een hoger salaris en betere premies bedingen.
Lees maar: “Er hebben bij Ajax in het verleden al vaker spelers met een aflopend contract op de bank gezeten. In die onzekerheid heb ik geen trek”.
Beetje doorzichtig Urby…
Maar het zal vast wel zo gaan, want hij heeft natuurlijk wel gelijk dat het zonde zou zijn hem gratis te laten weglopen.
Reageren op dit bericht