Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 30 september 2012 19:05 – Bron: Ajax.nl

De Ajax vrouwen hebben zondagmiddag niet voor een stunt kunnen zorgen. In het Kyocera stadion in Den Haag verloor het team van Ed Engelkes met 2-1.

Al na twintig minuten spelen scoort Kitty Susan de 1-0 na een voorzet van Renate Jansen. Vijftien minuten later is het de beurt aan Teresa Noyola; 2-0. Vlak daarvoor had Ajax-keepster Laura du Ry nog wel een penalty gestopt.

De thuisploeg bleef druk zetten en dat voelde Amsterdamse ploeg goed. Laura du Ry, oud-speelster van ADO Den Haag, maakte een alles behalve zekere indruk in de eerste helft.

In de slotfase van de eerste helft zag Ed Engelkes zijn ploeg nog twee mooie kansen creëren. Mandy Versteegt onderschepte een terugspeelbal op fraaie wijze, maar de bal was net te hard waardoor de keepster van ADO Den Haag de situatie goed kon oplossen. Even later gaf Babiche Roof een goede voorzet, maar Linda Bakker kon wederom niet om de sluitpost van ADO Den Haag heen.

Na rust had Ajax het opnieuw moeilijk. De ploeg moest verschillende reddingen verrichten om de score niet hoger uit te laten komen. Tien minuten voor tijd vuurde Desiree van Lunteren een gevaarlijk schot op doel maar zag deze in de handen van Barbara Lorsheijd belanden. Een minuut voor tijd was het dan eindelijk raak voor Ajax. Linda Bakker schiet de bal snoeihard achter Lorsheijd; 2-1.

Na afloop was trainer Ed Engelkes alles behalve tevreden: ‘Ik vond het een ongelofelijk matige wedstrijd.’
‘Het leek wel alsof wij Europees gespeeld hadden. We hadden teveel ongelukkige momenten, we struikelden over de bal en het positiespel was gewoon slordig. In de tweede helft werd het iets beter, maar het was nog niet goed. Je gaat je dan afvragen waar je de hele week voor traint. Tien minuten voor tijd leefde het op, maar dan is het al te laat. Je moet er vanaf de eerste minuut staan. We gaan het er nog goed over hebben en aanstaande vrijdag moeten we er weer staan, want dan wacht de topper tegen PSV.’

Opstelling Ajax: Du Ry, Van der Most, Koster, Stentler, Hogewoning (59. Veltrop); Hoogendijk, Van Lunteren, Middag; L. Bakker, Versteegt (78. Becx), Roof.  

Reageren op dit bericht