Engelkes vertrekt als hoofdtrainer Ajax Vrouwen

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 26 januari 2017 23:26 – Bron: Ajax.nl

1385635023

Ajax gaat op zoek naar een nieuwe trainer voor het Ajax Vrouwenelftal. Ed Engelkes vertrekt na dit seizoen bij de Amsterdammers. Hij was vanaf de oprichting de hoofdtrainer van het damesteam en is daarmee al bezig aan zijn vijfde seizoen. “Het is tijd voor een frisse wind, in dit geval dus een nieuw gezicht voor de groep”, legt Marc Overmars het besluit van Ajax uit om het aflopende contract van Engelkes niet te verlengen.

De directeur voetbalzaken heeft alle respect voor de prestaties die de trainer heeft geleverd. “Ed heeft goed en belangrijk werk verricht voor ons vrouwenvoetbal. Hij was er vanaf het begin bij betrokken en wij zijn tevreden over hoe hij zijn werk heeft gedaan en nog steeds doet.” De Ajax Vrouwen gaan aan kop in de competitie. “Het zou mooi zijn als we aan het einde van dit seizoen afscheid van hem kunnen nemen met een kampioenschap.”

Engelkes zelf betreurt het besluit van de clubleiding. Hij had er graag nog een aantal jaren aan vastgeplakt. “Ik heb het goed naar mijn zin bij Ajax en ik zie voldoende potentie om het vrouwenvoetbal hier naar een nog hoger plan te tillen. Daarom was ik graag langer gebleven, maar ik respecteer de beslissing van Ajax om mijn contract niet te verlengen. Ik zal er alles aan doen om dit seizoen goed af te sluiten.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.