Gisteren trad Danny Blind officieel toe tot de RvC van Ajax. Volgens diezelfde raad zijn er geen kampen meer. Dat kan kloppen. De vroegere Ajax-coach en bondscoach mag nu Edwin van der Sar en Marc Overmars van advies voorzien.

Het zou nog wel kunnen zijn dat Blind vertrekt. Als zijn vriend Louis van Gaal ergens tekent als bondscoach dan zou het zo kunnen zijn dat de Zeeuw in zijn voetstappen volgt. “Het is aan mij. Een land dat Louis mooi vindt, hoef ik niet mooi te vinden. En als ze de centen niet geven die ik wil, dan gaat het ook niet door. De kans dat het nog gebeurt, is klein”, zo laat Blind weten aan De Telegraaf.

Het zou zelfs andersom kunnen zijn. Dat de inmiddels 66-jarige coach weer bij Ajax aan de slag gaat. Blind zou dat wel zien zitten. “Je weet hoe ik over Louis denk. En iedereen weet hoe Louis in elkaar steekt. Misschien is hij geen uitgelezen commissaris”, denkt Blind. “De kwaliteiten van Louis zijn bekend en ik deel zijn filosofie. Er zit een directie en we gaan het met elkaar doen. We moeten kampioen worden volgend jaar.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)