Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘4-3-3 is heilig, maar het gaat om de uitvoering’

Erik ten Hag heeft zijn eerste training als hoofdtrainer van Ajax achter de rug. Na afloop sprak hij met FOX Sports over zijn eerste indruk, de aanstelling en de plannen van de oefenmeester. “Het liefst begin je in de zomer, maar deze kans kwam voorbij en ik kwam al snel tot de conclusie dat Ajax de meest fascinerende club is van Nederland en daar ben ik met volle overtuiging op ingegaan”, legt Ten Hag zijn keuze voor Ajax uit.

Waarom past hij eigenlijk bij Ajax? “Ik ben een trainer die altijd uitgaat van initiatief nemen en creativiteit. Mede door de speelwijze heb ik creatieve spelers kunnen laten excelleren en ik denk dat dat ook bij Ajax past. Ajax heeft een eigen stijl, dat is aanvallend en dominant. Maar we moeten ook vernieuwen, innovativiteit past namelijk ook bij Ajax. Dat is kenmerkend uit de historie van Ajax. Ik denk wel dat 4-3-3 heilig is, maar het gaat erom hoe je het uitvoert. Het moet dynamisch zijn, met veel spelers tussen de linies en positiewisselingen.”

Europees voetbal zat er voor de Amsterdammers dit jaar niet in en ook in de beker is de club uitgeschakeld, dus blijft er nog één doel over. Weet ook Ten Hag. “Ajax moet kampioen worden en staan op een goede positie. We staan weliswaar vijf punten achter, maar die zijn overbrugbaar. Dat is het eerste doel. Verder bekijk ik het wedstrijd voor wedstrijd en hebben we nu twee weken de tijd om ons voor te bereiden op Feyenoord.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.