Erik ten Hag: ‘Aan de bal waren we niet goed genoeg’

Erik ten Hag reageerde na afloop van de met 0-1 verloren wedstrijd tegen Chelsea gematigd tevreden tegenover de camera’s van Veronica. “Het is wel de wedstrijd geworden die ik had verwacht, maar we hoopten aan de andere kant van de score te zitten op het eind. Deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar”, is de mening van de hoofdtrainer van Ajax.

“We hebben als team goed gespeeld, hadden de druk er goed op en hebben Chelsea niet in hun voetballend vermogen laten komen, maar aan de bal waren wij niet goed genoeg. Dat ligt vooral aan de vorm van de dag. We maakten niet altijd de juiste keuzes. Wedstrijden als deze moeten vaak opengebroken worden met een doelpunt, dat lukte ons en dan is het jammer dat de goal wordt afgekeurd.”

Ten Hag vindt dat Ajax de bovenliggende partij was. “Ik vind wel dat we de wedstrijd onder controle hadden. Natuurlijk kunnen zij uit het niets scoren, want het zijn allemaal goede voetballers, maar wij stonden organisatorisch goed en hadden de druk er goed op. Dit was de moeilijkste tegenstander tot nog toe. Dat is duidelijk. Ik denk dat we een uitstekende prestatie hebben neergezet, maar die wordt niet beloond met één of drie punten.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.