Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘Ajax wordt heel negatief belicht’

Erik ten Hag is positief over de prestatie die Ajax zondagmiddag afleverde tegen AZ. Ajax won met 3-0 en stelde de tweede plek veilig. “Ik denk dat we een hele goede wedstrijd op de mat leggen tegen een hele goede ploeg”, aldus de hoofdtrainer in gesprek met FOX Sports. “We spelen vandaag hele mooie kansen bij elkaar en maken mooie goals.”

Hakim Ziyech werd na afloop verkozen tot Ajacied van het Jaar en Ten Hag vond hem ook tegen AZ weer sterk spelen. “Fenomenaal, zo kennen we hem. Als hij opdraait en warm is, dan kan hij geweldig schilderen. En dat deed hij vandaag een paar keer op fantastische wijze. Het is een echte spelmaker en genieten om hem in de ploeg te hebben. Maar dat vind ik van de hele ploeg, want ik denk dat wij vandaag ook collectief een mooie prestatie op de mat hebben gelegd.”

Ook werd hem gevraagd naar de totaalprestatie van dit seizoen. “Het wordt heel negatief belicht. Maar Ajax creëert de meeste kansen en krijgt het minste tegen in de competitie. We staan inderdaad met niets en dat zal ik zeker niet tegenspreken. Ik zeg ook niet dat wij tevreden zijn, dat zijn we ook zeker niet, want we willen op de nummer één staan. Ik wil alleen nuanceren dat alles negatief belicht wordt. Niet alles wat Ajax heeft gedaan, is slecht.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.