Erik ten Hag: ‘Als je je elftal kunt versterken moet je dat doen’

De eerste seizoenshelft nadert haar einde en dat houdt in dat ook de winterse transferperiode weer voor de deur staat. Ajax draaide vooralsnog een uitstekende eerste seizoenshelft waarbij met name in de Champions League indruk werd gemaakt. De vraag is dan ook of Ajax überhaupt de transfermarkt op wil.  “Buitenkansjes zullen we altijd voor moeten gaan. Als je je elftal kunt versterken, zoals vorig jaar met Haller, moet je dat doen”, aldus Erik ten Hag in VI.

Er wordt vooral veel gespeculeerd over de spitspositie. Achter Haller heeft Ajax nu enkel Danilo en hij maakt nog geen onuitwisbare indruk tijdens zijn geringe speeltijd. “We willen deze selectie bij elkaar houden, maar als er interesse ontstaat in bepaalde spelers, dan zullen we misschien moeten anticiperen”, legt de hoofdtrainer van Ajax uit, “Toch komen die buitenkansjes op de wintermarkt niet zo vaak voor. Het is ook niet zo gemakkelijk om zomaar iemand in te passen.”

Daarnaast is het ook de vraag of alle spelers wel zo happy zijn bij Ajax en mogelijk weleens zouden willen vertrekken in de winter. Zo komen spelers als Nicolas Tagliafico, David Neres en Perr Schuurs amper aan spelen toe. Ten Hag is daar geen voorstander van. “Daar zijn namelijk meerdere partijen voor nodig. Je hebt dan namelijk ook een goede vervanger nodig. De belangen van Ajax staan wat dat betreft altijd bovenaan.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.