Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘APOEL is een ambitieuze club’

Ajax neemt het dinsdagavond in de play-offs van de Champions League op tegen APOEL in strijd om een plek in het hoofdtoernooi van het miljardenbal. De Amsterdammers beginnen de tweestrijd op Cyprus en Erik ten Hag verwacht dat Ajax geen makkelijke avond tegemoet gaat. “APOEL is een ambitieuze club die al regelmatig in de Champions League heeft meegespeeld. Dat verwachten ze nu weer te gaan doen. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar dat is bij ons ook zeker het geval.”

Ajax is de grote favoriete tegen de Cyprioten en Ten Hag durft dat min of meer ook uit te spreken.  “We hebben de verwachting dat we in het hoofdtoernooi gaan komen”, aldus de hoofdtrainer van Ajax tijdens de persconferentie. “Dat betekent verder niets. Dat is een eis van onszelf. We leggen de lat hoog. We zullen dus goed moeten zijn en proberen elke wedstrijd van het seizoen te verbeteren. Dat past in de fase van het seizoen waarin we zitten. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om winnen.”

Ten Hag kende na afgelopen zaterdag een aantal twijfelgevallen. Quincy Promes komt niet in actie. “Zijn blessure was te ernstig om hem mee te nemen”, legt de oefenmeester uit. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui kenden ook kleine pijntjes, maar Ten Hag rekent op het tweetal. “Ik verwacht fitte spelers te hebben meegenomen. Ziyech en Mazraoui hebben zondag aangepast getraind. We gaan nog een keer trainen en zullen dan de reactie moeten afwachten. Maar ik verwacht dat ze kunnen spelen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.