Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Benfica zal de aanval zoeken’

Ajax ontvangt dinsdagavond Benfica in de Amsterdam ArenA. Erik ten Hag verwacht dat de Portugezen niet op de counter zullen loeren. “Ze hebben de intentie om aanvallend en gevarieerd voetbal te spelen. Het is een ervaren team met veel vertrouwen. Ze zullen de aanval zoeken”, spreekt hij zijn verwachting uit in aanloop naar het derde duel in de groepsfase van de Champions League.

“Ik verwacht ze aanvallend, maar ze kunnen ook heel goed op de counter spelen. Als we een hele goede dag hebben, kunnen we winnen. Dat zou een mooie stap zijn, maar ook dan is er nog steeds niets beslist”, stelt de hoofdtrainer van Ajax die zomaar weer met Dusan Tadic als valse spits kan gaan spelen, in plaats van met Huntelaar of Dolberg. “Dat zou zeker een optie kunnen zijn, omdat je dan een overtal kan creëren op het middenveld.”

Hakim Ziyech was ook aanwezig tijdens de persconferentie en hij hoopt dat Ajax, net als twee jaar geleden in de Europa League, een mooi en vooral lang Europees seizoen door zal maken, te beginnen met een goed resultaat tegen Benfica. “Ook voor de wedstrijd tegen Bayern hadden we veel vertrouwen. Het seizoen is nog lang, maar we zijn op de goede weg om iets bijzonders neer te zetten.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.