Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag blikt vooruit: ‘We zijn er nog niet’

Ajax speelt woensdagavond de return in de tweede voorronde Champions League tegen Sturm Graz. Na de 2-0 thuiszege van vorige week moet Ajax het af zien te maken in Oostenrijk, maar Erik ten Hag waakt voor onderschatting. “Het blijft voetbal, het blijft onvoorspelbaar”, aldus de oefenmeester tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd. 

“We hebben thuis twee goals gemaakt, geen tegendoelpunt. Maar we zijn pas halverwege. We moeten ons hoofd koel houden. Natuurlijk hebben we een goed gevoel overgehouden aan de thuiswedstrijd, vooral ook de manier waarop de zege tot stand kwam. Dan mag je even genieten, maar daarna moet je weer snel over tot de orde van de dag. We zijn er nog niet en moeten ons hoofd koel houden.”

Het is niet alleen de strijd om een plek in de volgende ronde, maar ook een strijd om zekerheid van Europees voetbal. Als Ajax doorgaat naar de derde voorronde Champions League, is het daarna bij uitschakeling zeker van groepsfase Europa League. “Sturm Graz is de eerste horde. Dus als we doorgaan ben ik blij, ook met het feit dat we sowieso Europees spelen. Maar het uiteindelijke doel blijft natuurlijk Champions League spelen.”

Ten Hag wil voortborduren op het goede spel uit de eerste wedstrijd. Het moet vooral nog beter. “Er gingen heel veel dingen goed tegen Sturm, maar ook veel dingen fout. Daar zijn we mee aan de slag gegaan de afgelopen week. Natuurlijk loopt het niet meteen perfect. Niet iedereen is meteen de eerste wedstrijd in topvorm, sommige spelers zijn nieuw, anderen pas net weer begonnen met training.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.