Erik ten Hag

Erik ten Hag boos: ‘Onnodig energie verspeeld’

Erik ten Hag reageerde alles behalve blij ondanks de 5-2 zege op Fortuna Sittard van zaterdagavond. “Een onnodig moeilijke wedstrijd. Het verschil in klasse wordt uiteindelijk wel uitgedrukt, maar we hebben onnodig energie verspeeld”, aldus de oefenmeester tegenover FOX Sports. “Het was heel ongeconcentreerd. We komen onnodig op achterstand. Dat mag ook echt niet.”

Ajax boog de achterstand wel om in een overwinning, maar Ten Hag zag vooral veel punten van verbetering. Bij de tegengoal werd slap verdedigd. “We stonden in de restverdediging niet goed, Flemming mag zomaar overal doorheen dribbelen. Dat mag niet op ons niveau. We hebben vandaag heel veel kansen gecreëerd, maar de scherpte was er niet. Zowel in de box van de tegenstander als ons eigen zestienmetergebied was het onvoldoende.”

Quincy Promes viel in en mocht van Dusan Tadic de laatste strafschop nemen waardoor Ajax met 5-2 won. “Dat zegt dat het in de groep goed zit. Dat ze elkaar wat gunnen. Tegen Liverpool stond Promes een paar keer op de goede positie, maar maakte hij die goal niet. Die heeft hij nodig om over dat dode punt heen te komen. Ik hoop dat dit hem helpt.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.