Erik ten Hag: ‘Brutaal en een heerlijke voetballer’

Erik ten Hag reageerde tevreden na de 7-0 zege op Spakenburg. “We hadden 52.000 kaarten verkocht. Dan moet je de mensen wat bieden en ik denk dat het gelukt is”, zegt hij tegenover FOX Sports. “Spakenburg heeft zich fantastisch geweerd met een goede mentaliteit. Het is niet zo makkelijk om zo’n geparkeerde bus te slechten, maar dat is ons wel gelukt. We maken een paar hele goede goals.”

Siem de Jong maakte een loepzuivere hattrick. “Heel leuk voor Siem, hij heeft er hard voor gewerkt. Hij heeft in de eerste seizoenshelft niet veel speelminuten gehad en die kon hij bij Jong Ajax ook niet krijgen. In de winterstop heeft hij het uitstekend gedaan en die lijn trekt hij door.” Welke rol is hem toebedeeld in de tweede seizoenshelft? “Hij is een gerespecteerde kracht. De beste spelers spelen en het ligt aan hemzelf of hij daarbij zit.”

Ten Hag liet Naci Ünüvar debuteren en hij scoorde ook direct. “Hij is mij natuurlijk al een tijdje opgevallen. Het is een ontwapenend jochie, brutaal en een heerlijke voetballer. Hij moet nog veel leren, maar hij heeft kwaliteiten en die moet hij verder ontwikkelen. Hij moet zoveel mogelijk minuten pakken in Jong Ajax en zoveel als het kan ook bij het eerste, en dan moeten we afwachten hoe snel het gaat. Nu is het een hype, maar het kost nog tijd. Dat heb je ook met Gravenberch gezien. Maar hij heeft zich laten gelden.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.