Erik ten Hag: ‘Dat doet wat met het vertrouwen’

Ajax verloor zondagavond met 0-2 van AZ in de eigen Johan Cruijff ArenA en Erik ten Hag probeert na afloop de vinger op de zere plek te leggen. “De eerste kans was nog voor ons, daarna gaven we al snel heel makkelijk de 0-1 weg. Dat doet wat met het vertrouwen, dat zakte flink in”, zegt hij tegenover FOX Sports. “We kregen heel moeilijk druk op AZ en hebben dat pas in de rust aan kunnen passen. Dat ging toen beter, maar was het ook aan de bal nog onvoldoende.”

“We hebben een aantal tegenvallers gehad en dan weer zo snel op achterstand… En dan ook nog in die fase van de opbouw. Dat is dodelijk”, aldus de hoofdtrainer van Ajax die blij is dat woensdag al de halve finale van de beker bij FC Utrecht op het programma staat en dat de Amsterdammers bovendien nog altijd koploper zijn. “Dat heb ik ook gezegd, houd vertrouwen. We staan nog steeds bovenaan en in de positie om alle prijzen in Nederland te winnen. Dan moet het alleen wel anders dan vandaag.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.