Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Deze groep bij elkaar houden’

Ajax won dinsdagavond met 3-0 van Standard Luik. Net als in België stond het 2-0 bij rust, en dit keer sloegen de Amsterdammers aan het begin van de tweede helft direct toe en gooide David Neres de wedstrijd in het slot. Tot grote opluchting en tevredenheid van Erik ten Hag. “We wilden direct op zoek naar de derde treffer, dat hebben we in de rust gezegd en dan is het over en uit.”

Ajax speelde overtuigend met veel druk, veel balbezit en het creëerde een groot aantal kansen. In tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Heracles. Hoe kan dat? “Dit moet de intentie van voetballen zijn. Elke wedstrijd en dit moet je altijd negentig minuten kunnen brengen. Er zit af en toe een bepaalde vorm van gemakzucht in, maar we hebben ook altijd een bepaalde weerbaarheid”, aldus de hoofdtrainer tegen Ziggo.

Hakim Ziyech kreeg vlak voor tijd een publiekswissel. De spelmaker nam het team wederom om sleeptouw. “Hij is hier bekritiseerd, maar ik heb hem altijd geprobeerd te steunen. Ik vind het een fantastische voetballer, een sieraad voor het Nederlandse voetbal en vandaag speelde hij heel erg goed. Maar ik denk dat we vandaag veel meer uitblinkers hadden zoals Frenkie de Jong en Nico Tagliafico. Ik vond eigenlijk iedereen goed spelen.”

Op Justin Kluivert na is er geen noemenswaardige speler vertrokken. Blijft dat zo? “Deze groep willen we graag bij elkaar houden. De sfeer en mentaliteit zijn hartstikke goed. We hebben een goed team. De transfermarkt in Engeland is al dicht, in Italië gaat die dit weekend dicht. Maar het blijft afwachten. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om alle spelers te behouden.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.