Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘Diep teleurgesteld’

Erik ten Hag reageerde zwaar teleurgesteld na de 1-0 nederlaag bij Heracles Almelo. “Er zijn nog veel wedstrijden te spelen. We zijn nu diep teleurgesteld. Ik ben ervoor verantwoordelijk dat de ploeg zo is gestart. Ik vind het slecht, het mag ons niet gebeuren”, aldus de oefenmeester in gesprek met FOX Sports. “Het is onbegrijpelijk hoe we begonnen. Door hun speelwijze speelden ze ons eigenlijk in de kaart.”

Heracles zette hoog druk, maar Ajax was niet bij machten om zich daar onderuit te voetballen. “Donny van de Beek was continu de vrije man, maar die konden we maar één keer bereiken en dat werd gelijk een kans. Het kan een heel makkelijke wedstrijd worden, maar als je hem zo aangaat… De eerste helft was heel matig, heel slecht. In de tweede helft rechtten we de rug en dwongen we nog wat kansen af. We hebben niets meer toegelaten, maar konden het niet meer keren.”

Opvallend was dat Ten Hag David Neres op de bank hield. “Natuurlijk overweeg je Neres ook, maar er zijn veel spelers die een kentering teweeg kunnen brengen. We hadden ook mensen achter de spitsen nodig, vandaar Labyad.” Kasper Dolberg kwam nog wel binnen de lijnen voor Frenkie de Jong. “De Jong is noodgedwongen gewisseld, zijn lies ging opspelen aan het einde van de wedstrijd.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.