Erik ten Hag: ‘Dit heeft hij nodig’

David Neres begon woensdagavond tijdens het bekerduel tegen AZ voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis bij Ajax. Sterker, hij speelde zijn laatste wedstrijd begin december tegen Liverpool.  Neres speelde geen sterke eerste helft, maar Erik ten Hag is desondanks tevreden. “Hij is er natuurlijk nog niet, maar dit heeft hij nodig. Het is een heel vruchtbare avond, zou ik zeggen”, aldus de oefenmeester na de 0-1 zege.

Neres speelde één helft mee als rechtsbuiten en het was een bewuste keuze van Ten Hag. “Hij heeft maar één week getraind en daarvoor vier, vijf weken niet. Ik heb hem deze wedstrijd gegeven, omdat ik weet dat we hem in het vervolg keihard nodig gaan hebben”, zo legt de hoofdtrainer van Ajax na afloop uit tegenover de camera’s van ESPN. “Hij gaat met sprongen vooruit. David is een gevaar voor iedere tegenstander op het moment dat hij fit is.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.