Erik ten Hag: ‘Dit is geweldig voor Ajax’

Erik ten Hag is erg tevreden met de komst van Daley Blind. “Dat is geweldig voor Ajax, het Nederlands voetbal en voor Daley. Hij is kind van de club en dat hij in de bloei van zijn leven terugkeert is prachtig om een grote rol bij Ajax te vervullen”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers in gesprek met Ajax TV.

Ten Hag looft de daadkracht die de clubleiding heeft getoond om Blind binnen te halen. Een 28-jarige speler uit de Premier League naar de Eredivisie halen, gebeurt normaliter niet. “Sommige dingen lijken onmogelijk, maar dan moet je er wel voor gaan. Dat hebben we geprobeerd en ik moet Ajax een groot compliment maken dat het is gelukt. Een heel goed resultaat.”

Blind heeft een grote toegevoegde waarde. “Hij heeft heel veel bagage in het internationale topvoetbal en is heel voetbal-intelligent. Hij krijgt een sturende rol in de as van het veld. Dat kan op meerdere posities”, aldus Ten Hag die nog niet kan bevestigen dat Ajax klaar is op de transfermarkt. “Dat kan je nooit zeggen, de window duurt nog lang, dus we blijven alert. Maar de selectie zoals deze nu staat, is vrij compleet.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.