Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Dit resultaat is geweldig’

Erik ten Hag reageerde tevreden na de 1-0 zege op Benfica. “Ik ben heel blij en tevreden”, aldus de hoofdtrainer van Ajax na afloop tegenover Veronica. “Het resultaat is geweldig. We wisten dat dit een ontzettend lastige wedstrijd zou worden die op momenten zou worden beslist, en dat is ook uitgekomen en gelukkig is dat onze kant opgevallen. In de eerste fase van de wedstrijd konden we ook achter komen en dan loop je achter de feiten aan.”

David Neres mocht als enige speler invallen en was belangrijk bij de goal, maar Ten Hag wachtte lang om hem erin te brengen. Dat gebeurde pas vijf minuten voor tijd. “Om meerdere redenen. We wilden het middenveld bezet houden, want je zag hoe gevaarlijk ze waren in de omschakeling. We hadden de controle in de wedstrijd en creëerden ook de grootste kans van de wedstrijd met Donny van de Beek en die moet je eigenlijk maken. Op een gegeven moment zag je wat vermoeidheid in het elftal en met Neres krijg je dan meer energie en diepgang.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.