Erik ten Hag reageerde tevreden na de 2-1 oefenzege op Istanbul Başakşehir. “In de eerste helft oogde de automatismes wat makkelijker, maar dat zijn dan ook spelers die heel erg gewend zijn aan onze speelwijze vanuit vorig jaar en dat zie je terug. Maar ook in de tweede helft heb ik goede dingen gezien. Het was een nuttige wedstrijd, maar dat zeggen trainers altijd”, aldus Ten Hag met een knipoog tegenover Ziggo Sport.

De hoofdtrainer van Ajax ziet absoluut dat er nog veel beter moet, maar bekijk het vooral positief. “Aan de bal hebben we heel goed positiespel gespeeld, we maken zo ook een geweldige goal. Natuurlijk zijn er een aantal zaken die beter moeten, maar dat is ook logisch. Nieuwe spelers moeten worden ingepast en bekend raken met de speelwijze. We zijn aan het opstarten. Maar overall vond ik het prima.”

Kasper Dolberg maakte een doelpunt en oogde ook scherp gedurende de wedstrijd. “Hij maakt een hele goede indruk en ik hoop dat hij dat voortzet, hier moet hij op voortbouwen”, aldus Ten Hag die geen beschikking had over Lisandro Martinez. “Martinez is vorige week uitgevallen met een spierblessure, maar ik verwacht hem de komende dagen terug in de groepstraining.”