Erik ten Hag: ‘Een heel dun draadje waar je op balanceert’

Ajax hervat aanstaande zondag de competitie tegen PSV na een korte winterstop. De Amsterdammers wacht een bomvol programma waarin veel toppers op de kalender staan. “Er komen zoveel wedstrijden aan. Dan heb ik het niet alleen over de Eredivisie, maar ook Europees voetbal en de beker”, aldus Erik ten Hag in gesprek met Voetbal International. “En tussen eind maart ook nog even een EK onder 21 jaar. Hoe bedenken ze het? Midden in een competitie, dat kan eigenlijk niet waar zijn.”

Ten Hag wil met een zo fit en breed mogelijke selectie de tweede seizoenshelft ingaan. “Als je terugblikt op 2020, hebben we immense problemen gehad, en niet alleen door corona”, doelend op langdurige blessures van onder meer David Neres, Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Mohammed Kudus. “Toch hebben we het hele jaar op de plek gestaan, waar we willen staan en dat moet zo blijven.”

De Amsterdammers eindigden vorig seizoen bovenaan en gaan ook nu aan de leiding in de Eredivisie. “Onze breedte van de selectie heeft gewerkt in onze competitie, maar het klopt dat we in de Champions League op bepaalde momenten te veel belangrijke spelers moesten missen. Het is dan een heel dun draadje waar je op balanceert. Overigens niet alleen dit seizoen, maar elk jaar. Denk maar eens terug aan de tweede wedstrijd van de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Destijds viel Neres ook weg. Dat kostte ons toen denk ik de kop. Wij hebben wel meer dan elf basisspelers, maar niet zestien top-top-spelers.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.