Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘Eerste helft was gewoon matig’

Erik ten Hag is blij dat Ajax een punt heeft overgehouden aan de wedstrijd tegen Benfica. De hoofdtrainer van Ajax zag ook dat zijn ploeg het moeilijk had in Portugal. “We hadden vooraf afgesproken hoog te staan en initiatief te nemen, maar dat deden we te weinig. Benfica speelde niet heel goed, maar wij hielpen ze in het zadel. Ze komen door een fout op voorsprong. We hebben te weinig afgedwongen. De eerste helft was gewoon matig”, zegt hij tegenover Veronica.

Toch is Ten Hag niet alleen maar kritisch. “Ik moet de ploeg complimenten geven voor hoe het zich weer in de wedstrijd heeft geknokt. De weerbaarheid was heel erg goed. We kwamen op gelijke hoogte en dat was de beste fase van de wedstrijd van ons. We kregen toen grip op de wedstrijd. Er waren meerdere spelers onzichtbaar. Met Hakim weet je dat hij één of twee momenten heeft in een wedstrijd. Daar gok je niet op, dat weet je gewoon”, doelt hij op de prachtige assist van de spelmaker bij de gelijkmaker van Tadic.”

Al met al is de oefenmeester gematigd tevreden. “We wilden onze goede uitgangspositie in de poule het liefst vanavond al verzilveren, maar 1-1 in een uitwedstrijd tegen een sterke ploeg als Benfica, is een resultaat. We staan er na deze wedstrijd beter voor dan vóór de wedstrijd.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.