Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘Elke wedstrijd is dé wedstrijd’

Erik ten Hag heeft al zijn spelers weer terug in Amsterdam nadat een groot deel van de groep uitwaaide door heel de wereld voor interlandvoetbal. En de meeste Ajacieden kunnen positief terugblikken op hun optredens. “Ze komen met een goed gevoel terug, dat geeft een motivatie en een prikkel als je op zo’n hoog niveau jezelf hebt kunnen etaleren. Dat kan alleen maar een positieve uitwerking hebben richting zondag”, aldus Ten Hag tegen Ajax TV.

Justin Kluivert debuteerde in het Nederlands Elftal, maar vooral Matthijs de Ligt heeft zich tegen toplanden als Engeland en Portugal weer meer in de kijker gespeeld. Geruchten over een transfer nemen daardoor toe. Hoopt Ten Hag stiekem dat De Ligt het iets rustiger aan gaat doen? Nee, je moet altijd voor het maximale gaan, dat is ook wat wij eisen. Die ervaring op een hoger niveau brengt je verder, je moet je grenzen verleggen en dat hebben ze gedaan. Zeker Matthijs.”

Zondag staat de wedstrijd tegen FC Groningen op het programma en Ten Hag kan over een redelijk fitte selectie beschikken. “Met de fitheid zit het goed, maar we hebben wel wat twijfelgevallen richting zondag. Huntelaar heeft apart van de groep getraind, we hopen dat hij zaterdag kan aansluiten. Verder zijn Viergever, Sinkgraven en Frenkie de Jong natuurlijk al langer geblesseerd. Dolberg zal er zondag misschien wel al bij zijn.”

De wedstrijd tegen Groningen is de eerste in een reeks van zes competitieduels waarin Ajax zal proberen om de 7 punten achterstand op PSV goed te maken. “We gaan naar de finale van het seizoen. In deze fase van de competitie gaat het vooral om de mentale factor. Als het er echt om gaat, moet je er staan. Elke wedstrijd is dé wedstrijd. En zo moeten we van wedstrijd tot wedstrijd gaan.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.