Erik ten Hag: ‘Er zit nog van alles in’

Erik ten Hag is gematigd tevreden na het 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Juventus. “Als je 1-1 thuis speelt is dat niet waar je op hoopt, maar het is een resultaat”, aldus de oefenmeester tegenover Veronica. “De vorige keer hebben we 2-1 verloren thuis van Real Madrid, dus er zit nog van alles in. Juventus had het erg moeilijk met ons. We waren goed aan de bal en creëerden een paar hele grote kansen, met name via Hakim Ziyech en Donny van de Beek.”

De hoofdtrainer van Ajax weet dat dit soort duels op details worden beslist. “We hebben daarnaast ook weinig kansen weggegeven, al maakten we een paar kleine foutjes, waar dan wel de tegengoal uit valt. Een balletje breed van Joël Veltman werd nog gecorrigeerd door Frenkie de Jong, maar ze schakelen razendsnel om. De goal is daar een voorbeeld van. Dat soort foutjes kun je je niet veroorloven.”

Ajax hield vertrouwen ondanks de tegengoal kort voor rust. “We hebben gezegd: blijf doorgaan met druk zetten, dan zie je dat ze fouten maken. Dat was gelijk de 1-1. David Neres zette heel goed druk, zette door en maakte het heel goed af. We hadden daarna ook een fase dat we de druk er heel goed op hielden. We kregen ook weer kleine mogelijkheden in die fase.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.