Erik ten Hag persconferentie

Erik ten Hag: ‘Excelsior hapte in de tweede helft naar adem’

Erik ten Hag is blij met de 1-2 zege op Excelsior, maar zag ook dat het veldspel niet al te best was. “Het was moeizaam tegen een tegenstander die gesloten staat. Het waren moeilijke weersomstandigheden en moeilijke veldomstandigheden. Dan moet je de eerste beste kans ‘killen’ en dat is dan ook een verbeterpunt richting de zomer. Door een ongelukkig moment loop je daarna achter de feiten aan”, doelt hij tegenover FOX Sports op de ongelukkige eigen goal van Matthijs de Ligt.

Over de tweede helft was hij meer tevreden. “Na rust hebben wij het tempo opgeschroefd en hapte Excelsior op een gegeven moment naar adem. Door weer een geweldige pass van Hakim en Kluivert die bij de twee paal scoort, dat vond ik een prachtige goal. Natuurlijk wilden wij wel een hoger tempo ontwikkelen, maar dat is moeilijk tegen een gesloten verdediging. In de tweede helft werden de ruimtes groter en daarvan konden wij profiteren.”

Door de zege op Excelsior sluit Ajax het seizoen met een goed gevoel af, maar de nasmaak van het missen van de landstitel blijft bitter. “We hebben de laatste drie wedstrijden negen punten gehaald. Dat is altijd goed. We hebben de meeste goals en de minste tegen, maar uiteindelijk zijn we tweede en dat betekent dat we moeten nadenken wat we moeten verbeteren. Want dat is uiteindelijk de statistiek die telt.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.