Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Groot compliment voor de ploeg’

Erik ten Hag reageerde opgetogen na de 0-3 zege in De Kuip op Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker. “Ik ben bijzonder tevreden. Het doel was om in de finale te komen en dat hebben we duidelijk gedaan”, zegt hij tegenover FOX Sports. “Na een hele moeilijke beginfase hebben we ons teruggeknokt. Ik moet de ploeg een groot compliment geven hoe ze de rug hebben gerecht. De wilskracht die de ploeg ten toon stelde was geweldig.”

Ten Hag zag ook dat Feyenoord sterk begon, maar dat Ajax duidelijk terugkeerde in de wedstrijd. “Naar mate de eerste helft vorderde kregen we meer controle. Uiteindelijk hebben we dik verdiend gewonnen. Er stond echt een team, we hebben geknokt en bij vlagen hebben we heel aardig voetbal laten zien. Dan kun je heel veel bereiken”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers.

De oefenmeester is vooral ook te spreken over de goals uit spelhervattingen. “Fantastisch. We steken veel energie in spelhervattingen. Als je dan op zo’n belangrijk moment in een halve finale twee goals maakt, geeft dat heel veel voldoening.” Vooral De Ligt kreeg nog een extra compliment. “Matthijs heeft er veel energie ingestoken. Het was zijn honderdste wedstrijd, zijn tiende goal… ik denk dat hij ook de man of the match was. Hij heeft als een aanvoerder en leider gespeeld, een groot compliment.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.