Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Grote gedeelte publiek steunde Hakim en daarmee Ajax’

Erik ten Hag is blij met de 4-1 zege op VVV, maar reageerde ook kritisch op de eerste helft. “De eerste helft was zonder tempo. Stroperig en moeizaam en dan kom je ook nog achter”, aldus de hoofdtrainer in gesprek met FOX Sports. “De reactie richting de rust was wel goed, dan gaat het tempo omhoog en maak je twee goede goals. Voor die veerkracht moet ik de ploeg een compliment maken. In de tweede helft spelen we zoveel kansen bij elkaar, dat de uitslag veel hoger had moeten zijn.”

Hoe kan het dat Ajax zo matig aan de wedstrijd begon? “Afgelopen zondag heeft toch impact op zo’n jonge ploeg. Niet alleen het verlies, maar ook wat daarna gebeurde. Dan begin je met alle goede bedoelingen aan de wedstrijd, maar na het missen van de penalty zakte het vertrouwen in. Uiteindelijk moet ik de weerbaarheid prijzen hoe ze het hebben opgepakt”, aldus de oefenmeester na afloop van de wedstrijd.

Ten Hag werd ook gevraagd naar zijn ervaring toen Hakim Ziyech werd uitgefloten door een klein deel van het stadion, waarna de rest van het publiek dat overstemde met applaus. “Uiteindelijk is het goed dat uitfluiten werd overstemd en dat was duidelijk ook. Het grote gedeelte van het publiek steunde Hakim Ziyech en daarmee Ajax. Ik vind het ook reuze knap dat Hakim daarin onverstoorbaar is en een goede prestatie op de mat legt en een geweldige goal maakt.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.