Erik ten Hag: ‘Grote stap gezet, maar we zijn er nog niet’

Ajax won woensdagavond met 0-3 bij Valencia, maar de Amsterdammers waren in het veldspel niet de bovenliggende partij. Zo zag ook Erik ten Hag. “We hadden moeite om druk te houden op het middenveld. Dat was niet altijd even goed. En Valencia heeft een geweldige ploeg, dus als wij niet goed drukzetten, dan heb je een probleem. We kregen het pas echt onder controle na tien minuten in de tweede helft, nadat André (Onana red.) nog een aantal geweldige reddingen had verricht”, zegt hij tegenover Veronica.

“Daarna kregen we controle in die ruimtes, hielden we goed druk op de bal en gingen we ook aan de bal een stuk beter spelen. Dat resulteerde uiteindelijk ook in de 0-3 en daarna was eigenlijk de wedstrijd voorbij”, vervolgt de hoofdtrainer van Ajax na afloop die de overwinning niet gestolen vindt. “Ik vind het een verdiende overwinning. We hebben kansen uitgespeeld en op beslissende momenten toegeslagen. We weten dat we beter moeten in de pressing, maar dat is voor de volgende wedstrijd.”

Ajax heeft nu zes punten uit twee duels en heeft zich in een goede uitgangspositie gemanoeuvreerd. Ten Hag wil echter niet te vroeg juichen. “We winnen nu twee keer met 3-0, maar het kan ook de andere kant opvallen. Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. We zullen keihard voor onze punten moeten vechten om in de Champions League te overwinteren en dat is wat we uiteindelijk willen. We hebben een grote stap gezet, maar we zijn er nog niet.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.