Erik ten Hag: ‘Het had wat makkelijker gekund’

Erik ten Hag reageerde niet heel blij na de loting voor de groepsfase Champions League. Ajax werd ingedeeld bij Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland.  “Je hebt een loting zelf nooit in de hand. Het had wat makkelijker gekund”, aldus Ten Hag die er ook het positieve van inziet. “Ik vind het vooral uitdagend. We lopen er niet voor weg”, aldus de hoofdtrainer van Ajax.

“Je hebt sowieso altijd één hele sterke tegenstander erbij. Dat is Liverpool geworden. Zij zijn samen met Bayern de trendsetters van het voetbal in Europa nu”, vindt Ten Hag. “Het is misschien zwaar, maar wel prachtig om tegen Liverpool te spelen. Liverpool – Ajax en Ajax – Liverpool is toch historie? Een fantastisch affiche. Uit pot drie komt dan Atalanta: de revelatie van de Champions League van het afgelopen seizoen. Zij zijn een pressingmachine.”

Over het Deense Midtjylland kon de oefenmeester nog weinig kwijt. “We weten dat ze opportunistisch spelen. We hebben twee kenners van het Deense voetbal in de technische staf zitten. Die praten ons bij”, aldus Ten Hag die ook zijn doelstelling uitsprak voor het Europese seizoen. “We willen Europees overwinteren. Maar de ambitie is doorgaan in de Champions League. We willen van iedereen winnen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.