Erik ten Hag

Erik ten Hag: ‘Het ontbrak aan scherpte’

Erik ten Hag is blij dat Ajax uiteindelijk met 2-0 won van FC Groningen. Een zege die moeizaam tot stand kwam, want het bleef heel lang bij 0-0. “Groningen stond goed, maar we hebben heel veel kansen gecreëerd”, zegt hij tegenover FOX Sports. “Het ontbrak aan scherpte in de zestien. Voor rust kregen we een stuk of vijf kansen, maar dan moet er minimaal eentje zitten”, aldus Ten Hag.

Lisandro Martinez opende uiteindelijk in de 76e minuut de score en niet veel later gooide invaller Klaas Jan Huntelaar de wedstrijd in het slot door de 2-0 te maken. Tot tevredenheid van de oefenmeester. “Vandaag wilde de bal er op de een of andere manier niet in. In zo’n geval moet je erin blijven geloven en dan heb je iemand als Huntelaar nodig. We kunnen ons aan hem optrekken”, stelt de hoofdtrainer van Ajax.

Tot slot werd er veel gesproken over de tweede gele kaart voor Django Warmerdam die zijn tweede kaart kreeg wegens tijdrekken tijdens een ingooi en er dus met rood vanaf moest. “Ik zou niet blij zijn als een van mijn spelers op die manier een tweede gele kaart zou krijgen. Groningen was van begin af aan tijd aan het rekken. Dat was ontzettend irritant, want we wilden het tempo in de wedstrijd houden”, aldus Ten Hag.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.